UNIVERSITATEA VASILE ALECSANDRI DIN BACAU - Coordonator

www.ub.ro


Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău (Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău) este situată în Bacău, capitala județului Bacău, în regiunea Nord-Est a României. Din 1961, universitatea s-a dezvoltat progresiv și a continuat o tradiție în domeniile educației și cercetării. Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău este o prezență activă în dezvoltarea regională, este membru al grupului consultativ al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est pentru a stabili și implementa strategia de dezvoltare durabilă și partener al Consiliului Județean Bacău.
Universitatea are centre de cercetare în domeniul ingineriei mediului și inginerie chimică, biochimică și alimentară, iar studenții, în special studenții din programul de doctorat, dezvoltă o activitate intensă de cercetare în aceste domenii.
Facultatea de Inginerie oferă, printre alte specializări și legate direct de activitățile proiectului, următoarele programe de studiu: Inginerie de mediu, Dezvoltare durabilă rurală, Ingineria produselor alimentare, Inginerie și management, Chimie și Inginerie de prelucrare și recuperare a produselor, Inginerie electrică.


POLITECNICO DI TORINO

www.polito.it/ateneo/colpodocchio/?lang=en


Politecnico di Torino (POLITO), fondată în 1906 din fosta Școală Tehnică pentru Ingineri - creată în 1859: are o tradiție de lungă durată a conducerii culturii politehnice. Este una dintre cele mai importante universități din Europa pentru inginerie și arhitectură. De mai bine de 150 de ani, POLITO a fost una dintre cele mai prestigioase instituții publice atât la nivel internațional, cât și la nivel italian. Cu 4 campusuri care însumează peste 39.000 de studenți și 900 profesori și cercetători, Politecnico este clasată între primele 25 de universități tehnice europene de Inginerie / Tehnologie / Știința Calculatoarelor. Participarea la multe proiecte internaționale permite POLITO să se bazeze pe o experiență deosebită: în H2020, POLITO are deja 100 de proiecte aprobate cu o contribuție totală a UE de 35 de milioane de euro.


DIETHNES PANEPISTIMIO ELLADOS

https://www.ihu.gr/


Diethnes Panepistimio Ellados (Universitatea Internațională Elenă - IHU) a fost înființată inițial prin lege (nr. 3391/2005) în octombrie 2005 și avea sediul în Salonic, Grecia. IHU a fost prima universitate publică din Grecia unde programele au fost predate exclusiv în engleză cuprinzând trei școli care ofereau douăzeci și patru de programe de master. În 2019, Universitatea Elenă Internațională a fost redefinită prin Legea (nr. 4610/2019) și acum cuprinde nouă școli și treizeci și trei de departamente cu campusuri în Salonic (Thermi și Sindos), Kavala, Serres, Drama, Katerini, Edessa, Kilkis, Didymoteicho. Cele două școli (Școala de Stiințe Umane, Științe Sociale și Economie și Școala de Știință și Tehnologie) din IHU aparțin Centrului Universitar de Programe Internaționale de Studii (UCIPS) al Universității Internaționale Elene (UI) care oferă programe care sunt predate exclusiv in engleza. Universitatea este finanțată de Uniunea Europeană și de statul grec.


UNIVERSIDAD DE ALICANTE

www.ua.es


Universitatea din Alicante (UA) a fost înființată în 1979 și este considerată una dintre cele mai inovatoare și cu cea mai rapidă dezvoltare universitate din Spania. UA este ferm conectată cu mediul său socio-economic; este o referință importantă pentru multe companii cu care are contracte pentru asistență tehnică, transfer de tehnologie, cursanți, etc. Este, de asemenea, un punct de referință în relațiile internaționale: convenții, locații, mobilitate și schimburi, cooperare între diverse inovatoare în diverse părți a proiectelor mondiale. În ultimii ani, Universitatea din Alicante s-a concentrat pe extinderea acțiunilor sale în domeniul antreprenoriatului, asumându-și un nou rol ca Universitate Antreprenoriala. Cu această idee, programul „uaemprende” a fost lansat pentru a încuraja cultura antreprenorială în rândul comunității universitare, pentru a implementa idei de afaceri și pentru a gestiona inițiativele, care sunt mai aproape de piață. De asemenea, UA a creat Centrul de carieră al Universității din Alicante, menit să ofere sprijin studenților și absolvenților în găsirea de locuri de muncă de calitate și să promoveze cultura antreprenorială.


ROMAGRIA SRL


SC Romagria SRL Bacau a fost fondată în 1992 fiind una dintre cele mai mari exploatații agricole din județul Bacău. Terenul companiei este cultivat cu grâu, rapiță, lot hibrid de porumb, floarea soarelui. Romagria SRL are dotarea necesară și aplică tehnologii moderne de cultivare a plantelor, are mașini moderne pentru prelucrarea terenului și aplică îngrășăminte și pesticide conform tehnologiilor moderne de cultivare a plantelor. Din 2009 compania deține un hotel de patru stele care folosește produsele fermei Romagria SRL.


AGRINDUSTRIA TECCO S.R.L.

www.agrind.it


Agrindustria Tecco Srl (AGRIND) este o IMM italiană, fondată în 1985, care exploatează deșeurile agricole și agroindustriale locale pentru a produce produse cu valoare adăugată, precum: făină alimentară, abrazivi vegetali moi, baze pentru produse cosmetice și pentru produse farmaceutice și hrană pentru animale, materiale și aditivi vegetali pentru multe alte utilizări De asemenea, oferă servicii inovatoare pentru alte companii, cum ar fi măcinarea, micronizarea, prăjirea, pre-gătirea, uscarea și măcinarea criogenică. Scopul principal al AGRIND este de a crea valoare din deșeurile locale, creând noi conexiuni tehnologice și economice între diferite sectoare locale.


ALFA WOOD GROUP S.A

www.alfawood.gr


ALFAWOOD GROUP SA este în prezent cea mai importantă afacere în industria lemnului din Grecia. Grupul produce semifabricate și produse din lemn la gata care se vând în prezent în afara Greciei în zona balcanică, Orientul Mijlociu și Europa de Vest. Toate vânzările se realizează prin intermediul unei rețele largi de vânzări de angrosisti și clienți ai companiei. Grupul are o istorie și o experiență în afacerea lemnului de peste 37 de ani și a evoluat în producția de diverse produse, cum ar fi MDF, pelete de lemn și multe altele.


COMUNIDAD DE REGANTES DE PLIEGO

http://www.crpliego.es


Comunidad de Regantes de Pliego (CRPliego) este o entitate de drept public autorizată de Confederația Higrográfica del Segura (Murcia, Spania). Activitatea sa principală este concentrată pe gestionarea apei pentru irigații în sfera teritorială a întregii livezi Pliego, cu o suprafață de aproximativ 850 de hectare dintr-un total de 27 Km patrati care formează municipalitatea Pliego. În prezent se află în faza de implementare a noilor sisteme de irigații cu sisteme moderne de gestionare a apei și autocontrol, precum și de implementare a surselor de energie regenerabilă folosite pentru gestiunea apei din diferite rezervoare și extragerea lor din acvifer, precum și pentru acoperirea rezervoarelor pentru a evita evaporarea apei.